marți, 26 aprilie 2011

ROMÂNIA ar putea abandona zona euro în 2015


ROMÂNIA ar putea abandona zona euro în 2015

26.04.11 
România intenţionează să renunţe la ambiţia sa de a intra în zona euro în 2015 şi să se alăture pur şi simplu Exchange Rate Mechanism (ERM-2 European Exchange Rate Mechanism), adesea considerat ca anticamera monedei unice, a declarat ziarul Ziarul Financiar, marţi, 26 aprilie.
România aderat la UE în 2007 şi a cunoscut rate de creştere a masei mai rapid teren la explozia bulei imobiliare şi fiscal 2008. Bucureşti, a trebuit să ceară asistenţă din partea Fondului Monetar Internaţional, în timp ce economia sa diminuat cu 7% în 2009 şi 1,3% anul trecut.
România trebuie să abordeze în aprilie, Comisia Europeană un program de convergenţă, raport periodic, care oferă o actualizare cu privire la progresul măsurilor necesare pentru a intra în zona euro.
Preşedintele român Traian Băsescu , recent a indicat faptul că discuţiile vor avea loc între Banca Centrală din România şi Guvernul pentru a determina dacă acest obiectiv ar trebui să fie continuat sau amânată.
Ţările care doresc să adere la zona euro trebuie să demonstreze mai întâi stabilitatea monedelor lor printr-o perioadă de doi ani în ERM-2. Apoi, acestea se aplică un sistem de integrare a monedei unice, tranziţia fiind realizat pe o perioadă de şase luni la un an.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu