miercuri, 13 aprilie 2011

BĂSESCUBOC NE-A LUAT SPITALU' ! (2)


16.04.2011
Ziua şi protestul la Codlea.
Pentru a treia zi la rând, locuitorii oraşului CODLEA, au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa unitatea medicală. Câteva sute de oameni le-au cerut în cor guvernanţilor să nu îi lase fără spital. Ei chiar au mai rămas în centrul oraşului şi după ce le-a expirat autorizaţia de protest, dar au manifestat paşnic.
Al 13-lea protest azi la Codlea, sute de oameni au ieşit din nou în stradă şi spun că vor face asta în fiecare zi până îşi vor rezolva probleme . Astăzi ei au fost sprijiniţi şi de nişte organizaţii non guvernamentale venite din Capitală. După ora 14.00, când a expirat autorizaţia de protest, oamenii au încetat să mai scandeze, dar au refuzat să plece acasă. Ei au mai stat de vorbă în centrul oraşului, câteva zeci de minute, în semn de protest faţă de decizia de a închide spitalul.
MONEY.ro





Serialul protestelor contra închiderii spitalelor şi transformarea lor în aziluri de bătrâni continuă!
După Bălceşti, Urlaţi, Codlea, Buftea, azi a avut loc al doilea protest la COMĂNEŞTI - Bacău. Dacă săptămâna trecută s-au adunat 2.000 de protestatari inclusiv din zonele din împrejurimile oraşului, astăzi ploaia a împiedicat pe mulţi să ajungă la miting, astfel că au fost prezenţi aproximativ 300 de protestatari.
Spitalul din Comăneşti are 212 angajati, două linii de gardă şi 120 de paturi şi deserveşte 100.000 de locuitori de pe valea Trotuşului, între Ghimeş şi Dofteana.
Sperând că vor îndupleca autorităţile să nu închidă spitalul din Comăneşti, localnicii au ieşit în stradă şi au protestat, strigând: “Vrem să trăim! Vrem spital!”, „Ăsta e genocid, e ca la Auschwitz, mai bine ne gazează direct!”. Lor li se alătură şi primarul Viorel Miron, care amenință cu greva foamei. “În cazul în care nu se va permite funcţionarea unităţii medicale, voi intra în greva foamei, sunt solidar cu oamenii care m-au ales”, a precizat primarul Miron. În acest timp, spitalul continuă să fie deschis, deşi nu mai beneficiază de finanţare de la data de 1 aprilie 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu