vineri, 13 ianuarie 2012

GARDUL DE SÂRMĂ dintre României cu Republica Moldova


13.01.1990: La granița României cu RSS Moldovenească (ulterior Republica Moldova), este desființat gardul de sârmă ghimpată și sunt introduse facilități de trecere a frontierei.



Liderul moldovean, Voronin l-a amenințat cu închisoarea pe președintele raionului Ungheni, Ion Harea, în cazul în care autoritățile locale pun în practică decizia de înlăturare a gardului de sârmă ghimpată de la granița dintre România și Republica Moldova, informeaza site-ul Unimedia.md.


Potrivit agenției Deca-press, Voronin i-ar fi declarat lui Harea că "sârma ghimpată nu-i a voastră". "Dacă nu vă veți liniști, veți nimeri la pușcărie cu tot cu consiliul vostru", a adăugat liderul de la Chișinău.
În 2007, Consiliul raional Ungheni adopta o decizie privind scoaterea gardului de sârmă ghimpată din zona de frontieră a raionului Ungheni.
Autoritățile raionului Ungheni afirmă că doresc lichidarea gardului de sârmă ghimpată pe o distanță de circa 80 de kilometri din rațiuni economice.




17 decembrie 2009
Vlad Filat: "Este o ruşine să păstrăm sârma ghimpată la frontiera cu o ţară prietenă"

10 februarie 2010
Guvernul de la Chișinău a anunțat că procesul de scoatere a sârmei ghimpate de la frontiera cu România poate fi considerat început.
"În fiecare raion se va lucra în conformitate cu graficele și planurile interne. Purcedeți la lucru fără tăieri de panglici sau acțiuni de acest gen. Important este ca procesul să fie dus la bun sfârșit în timp util", a cerut premierul Vlad Filat.
Sârma ghimpată de la frontiera dintre România și Republica Moldova urmează să fie scoasa în 10 din cele 11 raioane deoarece în Leova deja s-a întâmplat acest lucru. În total, urmează să fie scoși 360 de kilometri de sârmă ghimpată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu