vineri, 18 martie 2011

OAMENI DE ONOARE

IOAN BOTIȘ - ministrul MUNCII
CONFLICT DE INTERESE


Fostul ministru este suspectat de incompatibilitate dupa ce Parteneriat Euroactiv Bistrita a primit o finantare de 500.000 de euro la numai o luna dupa ce Botis a preluat functia de conducere in Ministerul Muncii, iar asociatia functioneaza intr-un imobil detinut de acesta. Mai mult, Botis a sprijinit infiintarea asociatiei in 2007.
Potrivit site-ului timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş.
Această asociaţie a participat vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit "Şansa la demnitate", finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.
Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.
"Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie care are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier", a spus Botiş la RealitateaTV.
În urma verificărilor de către inspectorii ANI, dacă se constată existenţa unui conflict de interese, toate actele juridice sau administrative sunt anulate. "În cazul unui conflict de interese, dacă au legătură cu situaţia de conflict de interese, toate actele juridice sau administrative încheiate direct sau prin persoane interpuse, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese, sunt lovite de nulitate absolută", prevede articolul 23 din Legea ANI.

Reorganizarea rapidă şi din birou a spitalelor a adus pacienţi şi medici în situaţii disperate. Din 71 de spitale anunţate că se reprofilează, 9 au fost scoase de pe listă, iar alte 5 adăugate.
CSEKE Attila - ministrul sănătăţii

"Spitalele mici aveau rost când se mergea cu căruţa" (profesorul de sănătate publică Virgil Păunescu, consilier prezidenţial pe probleme de sănătate)

Vai domnule, în România nu se mai merge cu căruţa? De mâine număr căruţele care merg pe drumurile principale (DN 11A Comăneşti-Oneşti)


GHEORGHE ŞTEFAN
primar Piatra Neamţ
(partidu* lu* băsescu)

somnorilă!

ASTA-I ROMÂNIA !!!
să nu ne mai mirăm! să nu ne mai întrebăm!
important că noi îi plătim !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu