vineri, 25 martie 2016

OUT!!! APA DE MASĂ Winny, Aro, Calipso, Izvorul Zânelor, Aqua Queen

ANPC: Amenzi de 50.000 lei pentru abateri microbiologice, în cazul a 5 tipuri de apă comercializate în magazine din București
PENNY MOINEȘTI - 22 MARTIE 2016
Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele rețele comerciale din București, potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis, sâmbătă, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în perioada 4-9 martie, s-au prelevat eșantioane din sortimente de apă de masă și de izvor din rețeaua comercială a unor lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri din București. În urma controalelor, dintre cele 17 eșantioane prelevate și analizate din punct de vedere microbiologic în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL București, 5 au fost neconforme, în urma analizelor de laborator.
Pe lista mărcilor de apă declarate neconforme se află sortimentele: Winny — apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro — apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso — apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor — apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri șiAqua Queen — apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.
Conform sursei citate, în urma abaterilor constatate, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zânelor în cantitate totală de 244 de litri. Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului. Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător în județul Ilfov, respectiv Harghita prin comisariatele județene de protecție a consumatorilor.
De asemenea, în data de 15 martie au fost efectuate alte 11 prelevări de probe, eșantioanele fiind transmise la SC Manor Laboratory Center SRL București spre a fi analizate din punct de vedere microbiologic și al conținutului de nitriți.
Comisarii ANPC continuă prelevările de probe și le vor trimite spre analiză la laborator, iar între timp instituție a transmis buletinele de analize pentru probele prelevate către Direcția de Sănătate Publică pentru a se lua măsurile legale care se impun.

sursa: AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu