duminică, 4 mai 2014

RMGC a dus în Canada și Australia 142.000 de tone de material aurifer din Munții Apuseni


AURUL de la Roșia Montană a fost FURAT cu VAPORUL

Este vorba de 142.000 de tone de material steril, scoase din România cu VAPORUL
Vicepreședintele Comisiei pentru Roșia Montană și expert minier susține că RMGC a dus în Canada și Australia 142.000 de tone de material aurifer din Munții Apuseni

Reprezentanții companiei canadiene infirmă cifrele, însă nu neagă trimiterea minereurilor în afara granițelor. Livrarea a început cu mulți ani în urmă și a atins apogeul în timpul guvernării Boc. Autoritățile române au știut permanent de exploatarea zăcămintelor, însă totul s-a desfășurat în secret. Cele 142.000 de tone de material aurifer ar putea conține peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint. Reprezentanții RMGC au confirmat, totodată, existența altor 48 de metale grele în Munții Apuseni.

Autoritățile române au știut permanent de exploatarea zăcămintelor, însă totul s-a desfășurat în secret.
Cele 142.000 de tone de material aurifer ar putea conține peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint.

În schimb, vicepreședintele Comisiei speciale susține că aurul luat de canadieni a fost extras, sub pretextul explorării, inclusiv din filonul roman, mult mai bogat în aur și că avem de-a face, de fapt, cu o exploatare mascată.

Însă, ținând contul de declarațiile senatorului Vochițoiu, conform cărora s-a exploatat minereu steril din filonul roman, unde concentrația de aur este de 7,8-8,2 grame/tonă, RMGC a scos din țară peste o tonă de aur și aproape patru tone de argint, fără să cedeze statului român nimic.

Livrarea a început cu mulți ani în urmă și a atins apogeul în timpul guvernării Boc

În cursul vizitei de la Roșia Montantă, pe care parlamentarii din Comisia specială au făcut-o săptămâna trecută, o directoare de la RMGC a făcut, fără să vrea, o dezvăluire uluitoare, care, inițial, a trecut neobservată, dar a fost însă bine speculată de vicepreședintele Harlambie Vochițoiu, în principal datorită profesiei pe care acesta o are, respectiv expert minier. Directoarea a susținut că RMGC a scos din țară, pentru analize, o cantitate impresionantă de material aurifer. Pe planșele pe care reprezentanții Gold Corporation le-au arătat parlamentarilor, senatorul Vochițoiu a constatat că este vorba de 142.000 de tone de material steril, scoase din România, însă informațiile au fost până acum ținute la secret de canadieni. Grosul ar fi plecat din țară până în 2012.


SURSA: http://stareanatiunii.com; libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu