marți, 19 februarie 2013

NESIMȚIREA LA ROMÂNI !!!


Primăria Arad a plătit 8.000 euro pe o bancă iar un coș de gunoi a costat 850 euro !!!

Pe strada Mețianu din Arad o bancă a costat 365 milioane lei vechi

Dacă pe o bancă primăria domnului Falcă a plătit circa 8.250 euro, primăria Arad a dat peste 36 milioane lei vechi (850 euro) pe un coș de gunoi iar pe un rastel biciclete a plătit peste 40 milioane lei vechi (circa o mie euro). O protecție pentru pomi (se vede in poză mărimea “copacilor”) a costat 1500 euro (adică trei leațuri de lemn și un grilaj de fier forjat).

Toate aceste investiții au fost realizate in cadrul programului de amenajare zonă pietonală strada Mețianu.

Amenajare zonă pietonală strada Mețianu – Arad

În data de 25.08.2011 a fost atribuit contractul de “Amenajare zona pietonala strada Metianu inclusiv reabilitarea retelelor de utilitati” compus din 2 loturi, la o valoare de 3.124.771,95 RON fără TVA.
Pentru lucrările de procurare si montare mobilier urban conform proiectului tehnic de Amenajare zonă pietonală strada Mețianu (LOT II), câștigătorul desemnat (a fost și unicul ofertant) este societatea BERRA EDILSISTEM S.R.L. (site: http://www.berra.ro/index.php) la o valoare de 639.402 RON fără TVA.
Din cantitățile de dotări cu mobilier stradal enumerăm:
- Banca Tip”DIAMANTE SETTORE WOOD” sau similar- complex 2 banci 12 BUC;
- Cos de gunoi tip “ECLISSEWOOD” sau similar, cu capac 14 BUC;
- Rastel biciclete tip “CICLOS” sau similar (beton) 2 BUC;
- Protectie pomi tip “OBRA-C” Ø1190mm sau similar, cu Øint. 500mm 22 BUC.
DOCUMENT F4 – DOTARI METIANU: F4 DOTARI METIANU
Mobilierul urban (bănci, coșuri de gunoi, rastele biciclete, protecție pomi, etc.) este produs de METALCO GROUP (site: http://www.metalco.it/eng/).
Strada Mețianu a fost inagurată cu surle și trâmbițe anul trecut. Mai multe informații, aici: Lucrările făcute de Primărie au adus pe strada Meţianu inundaţii, câini vagabonzi şi şobolani
UPDATE/ Preţurile sunt cele de catalog
Deşi n-a dorit să comenteze afirmaţiile apărute pe site-urile de socializare şi stareanatiunii.com, primarul Gheorghe Falcă a declarat pentru www.newsar.ro că preţurile plătite pentru mobilierul urban de pe strada Meţianu sunt cele de catalog. Primarul a mai declarat că alegerea pieselor de mobilier urban a ţinut de partea de arhitectură şi proiectare, fiind exclusiv alegerea celor care s-au ocupat de aceste aspecte. În plus, acesta a precizat că nu este vorba despre nişte simple bănci, ci de un complex de bănci, cu granit.
De remarcat, că investiţia de pe strada Meţianu, realizată în baza unei licitaţii, a fost verificată inclusiv de Curtea de Conturi, care nu a descoperit nereguli în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici.

Lista cu obiectivele recepționate de către primăria municipiului Arad “Amenajare zonă pietonală strada Mețianu (poziția 5):

GALERIE FOTO – STRADA MEȚIANU, “REABILITATĂ”, DIN ARAD:

(majoritatea pozelor au fost realizate în urmă cu 3 săptămâni, data aparatului foto nu a fost setată corespunzător)

http://stareanatiunii.com/primaria-arad-a-platit-8000-euro-pe-o-banca-iar-un-cos-de-gunoi-a-costat-850-euro.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu